1 In Den blandede box

At blanke sin eksamen..

Ja som overskriften afslører, så valgte jeg i onsdags at blanke til eksamen. Jeg havde ingen intention om at blanke, før jeg var 2 timer inde i eksamen. Jeg vil gerne dele min oplevelse, og hvorfor jeg har gjort det.

Jeg havde en umiddelbar idé om, at jeg sagtens kunne gennemføre trods meget nervøsitet. Jeg åbner eksamen og tænker, at det skal jeg nok klare, selvom der er flere opgaver end forventet. Jeg ved, at jeg ikke når det hele, men at jeg vil forsøge så godt, jeg kan. Jeg kommer dårligt afsted fra starten af. Jeg bruger en del spildtid og halvvejs igennem tiden kan jeg se, at jeg ikke er nået særlig langt. Der er 6 opgaver, og jeg har kun lavet 1,5 opgave. Jeg fortsætter dog alligevel for at se, hvor meget jeg kan nå.

Der er 1 time tilbage, og jeg kan se, at jeg ikke har tiden til at nå at færdiggøre – og jeg beslutter derved, at jeg kan gøre det bedre. Så i øjeblikket kontakter jeg en af vagterne og spørger, hvad jeg gør, hvis jeg vil blanke den. Jeg får hurtigt hjælp og bevæger mig ud af lokalet. Det er mærkeligt, jeg er den eneste, som forlader lokalet. Jeg kommer ud og har det egentlig okay med min beslutning – men selvfølgelig med blandede følelser, da jeg nu skal man vente med eksamen og tage den i august, men betyder det virkeligt så meget? Tja, det ved jeg ikke endnu. Det finder jeg nok først ud af, når jeg skal til at læse op igen – og jeg vil selvfølgelig holde jer opdateret omkring dette. Men hvad kan du så få ud af at læse det her?

Jeg tror, det er vigtigt at lytte til sin mavefornemmelse. Jeg har nemlig før siddet i et eksamenslokale og tænk, den her klarer jeg ikke, men hvor jeg har afleveret alligevel. Denne gang var det en anden følelse af, at jeg kan gøre det bedre end det her. Det her viser ikke, hvor god jeg er til faget.

Så lyt til dig selv og gå et skridt tilbage, hvis det er det, som du har brug for.

Jeg har efterfølgende snakket med andre fra studiet, og hvad de synes om eksamen. Overordnet synes folk, at der var for mange opgaver og ofte meget udfordrende, hvilket bekræfter mig i, at jeg ikke skulle gennemføre den dag. Jeg kan nemlig gøre bedre. Jeg har ikke fortrudt, men jeg har selvfølgelig blandede følelser, da jeg gerne bare vil have det “overstået”, men jeg vil ikke gå på kompromis med en dårlig eksamen. Jeg håber, den bliver bedre i anden omgang.

Til jer, der har blanket eller til dig, der har dumpet, så husk at det ikke er verdens undergang. Det er en chance for at forsøge igen. Lad ikke et tal definere dig.

De bedste tanker 
LP

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annette
    27. maj 2017 at 10:13

    Et utroligt godt og hudløst ærligt oplæg. Det varmer mit hjerte, at du står fast ved din beslutning – og mener, at det er den rigtige for dig. Der sidder sikkert andre, der kan få gav af at læse dette og vide, at de ikke er alene om den følelse.

  • Leave a Reply